BKK styrker satsingen på ladeløsninger for boliglag og næring på Østlandet.

BKK er et av Norges største energiselskap og har installert ladeløsninger for elbiler siden 2013. Nå satser selskapet for fullt på Østlandet og åpner nytt kontor i Oslo.

Med fleksible løsninger, fremtidsrettet teknologi, og markedets best rangerte app på App Store og Google Play, skal BKK skape en helt ny ladeopplevelse for boliglag og næringsbygg også i denne delen av landet.

Espen Wold er BKKs områdeleder for elektrifisering på Østlandet. Han forteller at det er mange kunder som ønsker å få på plass ladeløsninger for tiden.

- BKK dekker hele Østlandet og opplever stor etterspørsel nå om dagen. Boliglag, bedrifter og installatører henvender seg til oss og spør om vi dekker deres område. Dette dreier seg ofte om større anlegg, med mange beboere eller ansatte. Offentlig sektor er også på kundelisten vår, deriblant et topp moderne ladeanlegg hos Halden Fengsel, sier Espen.

Statsbygg valgte BKK
I 2010 Bygget Statsbygg Europas mest moderne fengsel på Torpum i Halden. Fengselet har en total bygningsmasse på 27.500 kvadratmeter og det er lagt stor vekt på teknologi for et lavt energiforbruk. Bygningen er på mange måter et signalbygg for moderne teknologi og fremtidsrettede energiløsninger.

- Anlegget består av 32 ladestasjoner fordelt på områder for ansattparkering og gjesteparkering. Det er forskjellig prising for disse områdene, og dette administreres sømløst ved betaling gjennom appen vår Bilkraft. Ladeanlegget er en fleksibel løsning som kan utvides ved behov og all administrasjon ivaretas gjennom app og BKKs døgnåpne kundeservice. I tillegg er dette et veldig pent anlegg som ivaretar estetikken i det offentlige rom, legger Espen til.

Anlegget ved Halden Fengsel har lastbalansering som sikrer at alle bilene som lader samtidig får lik strømstyrke og ladehastighet. En slik løsning gjør også at man slipper fordyrende og kompliserende installasjon av annet utstyr, i tillegg er det langt enklere å utvide anlegget etter hvert som behovet øker.

Energipartner for fremtiden
BKK er et av Norges største energiselskap med en hundreårig historie. I tillegg til produksjon og distribusjon av vannkraft satser BKK-konsernet milliardbeløp på elektrifisering av hele Norge. BKK er en av Norges største operatører innen hurtiglading og leverer ladeanlegg til borettslag, sameier og næringsbygg i hele landet. Selskapet bygger landstrømanlegg for cruiseskip, ferger og oppdrettsanlegg, i tillegg til ulike energiløsninger som fjernvarme, utslippsfrie byggeplasser, kjøling, bioenergi- og solcelleanlegg. BKK har også en stor hydrogensatsing sammen med Equinor og franske Air Liquide.

- Utfordringene er store og mange innenfor klimakrisen. En del av løsningen er å få frem teknologi som muliggjør bruk av fornybar energi innenfor alle områder i samfunnet. Her ønsker vi å ta et ansvar og lede an, sier Espen.

Bildet: F.v. Espen Wold og Svein Erik Orskaug hjelper borettslag, bedrifter og offentlig sektor med å finne en optimal ladeløsning for bygget. Her utenfor Halden Fengsel der Statsbygg har fått på plass et topp moderne ladeanlegg med 32 ladestasjoner.

En del av løsningen
Vi i BKK ønsker å tilrettelegge for gode ladeløsninger i hele samfunnet. Vi mener dette er en viktig del av løsningen på veien mot et nullutslippssamfunn, sier Espen.

BKK tilbyr flere modeller for finansiering, og hjelper gjerne kunden med å finne frem i jungelen av støtteordninger.

- Etter en uforpliktende befaring vil BKK dimensjonere anlegget etter kundens behov og ønsker. Flere kunder velger å eie anlegget selv, men vi tilbyr også gode finansieringsløsninger for å tilfredsstille ulike behov og organisasjoner. Det finnes også flere gode, offentlige støtteordninger rundt om i landet, og her bidrar vi gjerne med vår kunnskap - selv om kunden selv må søke om dette, sier Espen

- Vi tenker langsiktig og ønsker å være en partner for kunden. På sikt kan det være ønske om utvidelse av anlegget, eller at man ønsker andre energiløsninger som solceller på taket eller energistyring i bygget. Fordelen med BKK er at vi har en unik bredde, og ivaretar alle behov innen fremtidens energiløsninger. Vår jobb fortsetter der mange andre aktører avslutter, legger Espen til.

Enkelt, smart og rimelig
Med så mange leverandører av ladeanlegg synes mange kunder det er vanskelig å orientere seg i markedet. Da kan det lønne seg å velge en erfaren aktør som også vil være der i morgen. Markedet for ladeløsninger er i sterk vekst og det er mange aktører som prøver sikre seg en del av kaken. Dessverre er det også en del aktører som leverer lite fremtidsrettede løsninger.

Eyvind Bohne-Kjersem er leder for ladeløsninger til boliglag og næringsbygg i BKK. Han anbefaler at kundene tenker langsiktig når de velger samarbeidspartner for energiløsningene i bygget.

- Boliglag og bedrifter som kaster seg på de billigste løsningene nå risikerer å ende opp med en løsning som er dyr på sikt. Vi har hatt en rekke tilfeller hvor kunder har kommet til oss for å ordne opp i anlegg som ikke har vært særlig fremtidsrettet. Dette dreier seg om ladeanlegg som gjerne har begrensninger på antall biler som kan lade samtidig, eller som ikke kan fjernstyres eller fjern-avleses. BKK har vært her i hundre år, og vi skal også være her i de neste hundre. Trygghet ved valg av leverandør er ofte det viktigste når styret eller byggherre skal beslutte hvem som skal etablere infrastrukturen i bygget. Der er BKK-merkevaren i en særklasse, sier Eyvind.

- Vårt mål er at kundene skal slippe å tenke på ladeløsningen etter den er installert. Det skal bare fungere, og brukerne skal ha en god ladeopplevelse. Våre ladere oppdateres jevnlig via skyen, og betaling gjøres sømløst via appen. Alle betaler for den strømmen de selv bruker. Ved spørsmål kan brukerne når som helst kontakte døgnåpne BKK kundeservice, avslutter Espen.

Om du ønsker mer informasjon om BKKs ladeløsninger, kan du lese mer på produktsidene våre eller ta kontakt med Espen Wold på tlf. 98 24 78 10 eller på epost: Espen.Wold@bkk.no